Referenties

Zeer gewaardeerde blijk van waardering ontvangen van schippersvereniging Schuttevaer Utrecht. Vanwege meer dan 30 jaar(38jaar) schrijven en fotograferen  over de binnenvaartwereld. (Het gouden Koninklijke Schuttevaer Speldje.)

Sinds  begin 2013 officieel erkend als maritiem specialist in het EMCI Register

Specialist for the European Maritime Certification Institute (EMCI Register / maritime specialist)

  • SPECIALIST: EMCI international maritime specialist® / Publisher and E-Marketing
    Nummer: EMCI.PERS.COC.SPECIALIST.2012.EJBRUINEKOOL geldig van 2013-01-01 tot 2050-12-31
    Maritiem specialist uitgever en E-marketing

European Maritime Certification Institute (EMCI Register) certificeert bedrijven, professionals en producten binnen de maritieme sector. EMCI is wereldwijd actief als maritieme examen-, certificerings- en registerorganisatie.

“Uitstekend team”

“E.J. Bruinekool Fotografie & Tekst beschikt over een uitstekend team.” Dit stelt Dick Westera,  sinds 2007 directeur van Lundy Management en van 2010 tot en met 2013 onder meer verantwoordelijk voor de verkoopafdeling en de PR van No Limit Ships. “Evert is een begenadigd fotograaf/journalist en tekstschrijver.”

Lundy Management heeft als hoofdactiviteit het begeleiden van zowel koper als bouwer van beroepsvaartuigen. “In die hoedanigheid was ik actief bij No Limit Ships en kwam ik in contact met Evert. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met scheepsbouw en scheepvaart in de meest brede zin van het woord. Zij zijn bekend met zowel kleine zeiljachten als grote beroepsvaartuigen. Deze ervaring past prima bij No Limit Ships, bouwer van zeer zeewaardige snelle motorjachten en beroepsschepen voor met name de hydrografie. Het team begrijpt waarover je wilt praten, weet wat de essentie is van je boodschap, spreekt de taal van de sector en vertaalt dit alles naar een uitstekend leesbaar persbericht.”

“Met hun vakkennis en ervaring zorgen zij dat onze boodschap overkomt bij de vakpers en via hen bij de uiteindelijke doelgroep. Het bedrijf beschikt over een grote database van zowel gedrukte als internet media. Per nieuwsitem bepalen zij welke nationale en internationale relaties belangrijk zijn om het nieuws te verspreiden.”

“Aan de hand van een interview met de opdrachtgever stelt het team een concept persbericht op. Vervolgens wordt het eventuele commentaar daarop verwerkt. Na akkoord van de uiteindelijke versie volgt het uitzetten van het bericht. Direct na plaatsing krijgt de opdrachtgever een rapportage van de eerste resultaten. Deze feedback is waardevol omdat je als opdrachtgever vaak te weinig toegang hebt tot de diverse media om vast te stellen waar het persbericht is gepubliceerd.”

“Het is prettig werken met een klein en kundig team dat op de hoogte is van ontwikkelingen in deze branche. Ik kan het iedereen aanbevelen.”

“Het eerste artikel dat Evert Bruinekool aan Spiegel der Zeilvaart leverde was in het jaar 2000, dus al weer 15 jaar geleden. Het ging toen over het feit dat de gemeente Almere de botter BU 99 had gekocht. In de jaren daarna volgden nog vele artikelen. De onderwerpen waren heel wisselend. Interviews met scheepstimmerlieden, zeilers, schippers. Je kon het zo gek niet bedenken of Evert wist er iets aardigs van te maken. Het maakte niet uit of het onderwerp verhalend, technisch of puur informatief gebracht moest worden.

Hij heeft in al die jaren ook heel wat tijd doorgebracht op botters en klippers tijdens de jaarlijkse wedstrijden. Of het nu de Muider Hardzeildagen, de Pieperrace of de Zuidwal wedstrijden waren, Evert maakte foto’s en schreef later de tekst.

Hij belde ook regelmatig, niet alleen voor overleg over artikelen, maar ook om nieuwtjes uit te wisselen. Zo bleef de Spiegelredactie op de hoogte van wat er, vooral aan de zuidwal, zoal speelde. Hoewel ik het stokje na 38 jaar heb overgedragen, blijf ik Evert’s activiteiten – zij het op afstand – volgen.”

Wim de Bruijn Oprichter en oud-hoofdredacteur Spiegel der Zeilvaart

“Als oud hoofd fotodienst vliegbasis Leeuwarden heb ik Evert Bruinekool als medewerker gehad en heb hem leren kennen als een zeer gedreven fotograaf die alle kennis van ons als een spons
heeft opgezogen en zich steeds verder heeft ontwikkeld zeker in de digitale fotografie. Hij was altijd inzetbaar, zocht voor iedere moeilijke opdracht een oplossing en kwam altijd met de gewenste resultaten terug. Zijn huidige werk kennende weet ik dat hij altijd voor het hoogst haalbare resultaat zal gaan.”

Jan Bouw

“Ik heb Evert Bruinekool leren kennen toen hij als collega leerlingfotograaf bij ons kwam werken op de vliegbasis Leeuwarden en zich zien ontwikkelen tot een gedreven fotograaf. Dit was terug te zien in de opleiding fotovakschool die hij via de luchtmacht volgde en in het werk wat hij hier maakte. Experimenteren, leren en zeker in voor een geintje. Dit heeft hij 4 jaar lang gedaan. Portretten en kleurenprinten had hij onder mijn leiding snel onder controle. Mede hierdoor is hij een kundig vakman geworden die voor elk probleem een oplossing weet te vinden. Dit is in zijn huidige werk terug te zien. De jaren daarna, toen ik hoofd van de fotodienst werd, hebben wij altijd contact gehouden en kennis uitgewisseld. Het was een fijne collega en nog steeds een goede vriend.”

Herman van den Akker

 

 

Geef een reactie

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.
Call Now Button